Філія "Зміївське лісове господарство"

ДП "ЛІСИ УКРАЇНИ"

Харківське обласне управління лісового та мисливського господарства

Державне агентство лісових ресурсів України

Офіційний сайт Зміївської райдержадміністрації

Зміївська районна рада

Харківська обласна державна адміністрація

Урядовий портал

Верховна Рада

Президент України

НПП «Гомільшанські ліси»

Аналіз фінансово-господарської діяльності по ДП «Зміївський лісгосп» за 2020 рік в умовах кризи

 

Варто лише подивитися на фінансові показники діяльності ДП «Зміївське лісове господарство», стає зрозуміло, що підприємство є одним з найбільших платників податків у районі. До зведеного бюджету, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування внесені податки на суму 19 млн. 258 тис. грн., що складає 45,6 % від отриманої суми реалізації за 2020 рік (яка до речі склала 42 млн. 201 тис. грн.). У 2019 році лісгосп сплатив 17 млн. 684 тис. грн. податків, що складало 49,9% від реалізації, тобто в 2020 році сплачено на півтора мільйона більше податків.

Лише вдумайтеся в ці цифри! Це переконливо свідчить про те, що майже половину своїх доходів лісгосп перераховує на користь державі, при тому, що рубок в 2020 році майже не збільшилось, а фінансування лісгоспів з держбюджету відсутнє вже багато років поспіль.  

Не дивлячись на це, на підприємстві було забезпечено ефективне та стабільне ведення фінансово-господарської діяльності. На ведення лісового господарства спрямовані кошти в сумі 26 млн 575 тис. грн. За рік було відновлено 65 га лісових культур, вдалося провести доповнення лісових культур на площі 96 га, влаштувати мінералізовані смуги довжиною 778 км, проведено догляд за мінералізованими смугами та протипожежними розривами.

За 2020 рік було перероблено 2321 м. куб. деревини та випущено продукції переробки на суму 5272 тис. грн. На експорт у звітному періоді було реалізовано продукції на суму 330 тис. грн. Вартість знеособленого заготовленого 1 м. куб. деревини за минулий рік становила 816 грн. Завдання по реалізації продукції за 2020 рік лісгосп виконав на 113,4%.

Отже, в умовах світової кризи та боротьби з пандемією COVID-19, підприємствам важко залишатися на плаву і при цьому вчасно сплачувати податки та заробітну плату працівникам, але, врешті-решт, сподіваємося на підтримку держави в цьому питанні та бажаємо лісгоспам якнайшвидше працювати на повну потужність.