Філія "Зміївське лісове господарство"

ДП "ЛІСИ УКРАЇНИ"

Харківське обласне управління лісового та мисливського господарства

Державне агентство лісових ресурсів України

Офіційний сайт Зміївської райдержадміністрації

Зміївська районна рада

Харківська обласна державна адміністрація

Урядовий портал

Верховна Рада

Президент України

НПП «Гомільшанські ліси»

Міжнародний день лісів - 2021

 

21 березня 2021 року відзначається Міжнародний день лісу або Всесвітній день захисту лісів, який був заснований в 1971 році. Ініціатором установи даного Дня виступила Європейська конфедерація сільського господарства на 23-й Генеральній Асамблеї в 1971 році. З тих пір щорічно з ініціативи ООН 20 або 21 березня, як привід проінформувати суспільство про важливість збереження лісів, відзначається Міжнародний день лісу (International Day of Forests). Причому було прийнято рішення про святкування цього дня саме в день осіннього рівнодення в Південній півкулі і весняного рівнодення в Північній півкулі (останнє, за традицією, вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань).

В даний час загальна площа лісів на планеті складає приблизно 38 млн. кв. км (це близько третини площі суші), з яких 13% належать до охоронюваним природним територіям. Ліси — легені нашої планети, вони мають неоціненне екологічне, соціальне та економічне значення — беруть участь у формуванні клімату планети, забезпечують киснем, переробляють шкідливі викиди, зберігають водні ресурси, є середовищем існування безлічі рослин і тварин, забезпечують їжу і здорове середовище для людей, допомагають зберегти родючість ґрунтів і ландшафти ...

Метою Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.

В цей день працівники ДП «Зміївське лісове господарство» на чолі з директором Олексієм Миргородом здійснили огляд та викопування посадкового матеріалу в тепличному комплексі, розвісили синичники та шпаківлі на території  Чемужівського лісництва.