Філія "Зміївське лісове господарство"

ДП "ЛІСИ УКРАЇНИ"

Харківське обласне управління лісового та мисливського господарства

Державне агентство лісових ресурсів України

Офіційний сайт Зміївської райдержадміністрації

Зміївська районна рада

Харківська обласна державна адміністрація

Урядовий портал

Верховна Рада

Президент України

НПП «Гомільшанські ліси»

Комплексні тактико-спеціальні навчання

13 серпня 2021 року на виконання доручень облдержадміністрації та Державного агентства лісових ресурсів України на базі Державного підприємства «Зміївське лісове господарство» відбулись спільні комплексні тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами в лісах.

Навчання проведено під керівництвом начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Сергія Дмитренко, начальника ГУ ДСНС України у Харківській області Олександра Волобуєва, директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Івана Сокола, заступника начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Анатолія Торяника, облдержадміністрації, районних державних адміністрацій та територіальних громад.
За легендою навчань під час проведення планового патрулювання оператор квадрокоптера помітив лісову пожежу у 142-му кварталі Задонецького лісництва. Існувала загроза розповсюдження вогню на значну територію.
На місце пожежі відразу прибули: працівники державної лісової охорони, особовий склад ДСНС на пожежних автоцистернах та трактори для обрахування осередку займання. Лісова пожежа розповсюдилась на площу понад 5 га. Існувала загроза переходу пожежі у верхову.

Також були залучені сили інших підприємств обласного управління лісового та мисливського господарства. Гасіння пожежі продовжилось лафетними стволами задля призупинення розповсюдження вогню. На місце НС прибув керівник районної державної адміністрації. Лісова пожежа розповсюдилась на площу 20 га, в тому числі 2 га верхової пожежі. Надзвичайна ситуація набула місцевого рівня.
Розгорнута робота штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. З рештою пожежа була локалізована, а згодом повністю ліквідована. Всі цілі і задачі навчань досягнуті.