Філія "Зміївське лісове господарство"

ДП "ЛІСИ УКРАЇНИ"

Харківське обласне управління лісового та мисливського господарства

Державне агентство лісових ресурсів України

Офіційний сайт Зміївської райдержадміністрації

Зміївська районна рада

Харківська обласна державна адміністрація

Урядовий портал

Верховна Рада

Президент України

НПП «Гомільшанські ліси»

Спільні пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовних лісових пожеж

       

         28 липня 2020 року  поблизу с. Задонецьке Зміївського району в кварталі 33 Задонецького лісництва працівники ДП «Зміївський лісгосп», НПП «Гомільшансьі ліси» та рятувальники 58 ДПРЧ м. Зміїв ГУ ДСНС України у Харківській області із залученням працівників Зміївського відділу поліції ГУ НП в Харківській області провели спільні пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі. Мета навчань – на практиці відпрацювати спільну взаємодію щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею у лісовому масиві. Під час пожежонебезпечного періоду, який триває нині, одне з головних завдань для лісівників – недопущення пожеж у лісових масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація.

         Задля відпрацювання спільних дій в пожежній ситуації представниками ДСНС та представниками лісгоспу в ході навчання було проведено заходи щодо оперативності реагування на сигнал про виникнення загоряння і прибуття на місце події та гасіння пожежі в лісі.

         Було продемонстровано гасіння лісової пожежі із застосуванням власних сил, коли гасіння здійснюється працівниками лісової охорони за допомогою ранцевих вогнегасників, а також із залученням додаткових сил і спецтехніки аварійно-рятувальної служби.

         Спільні навчання з гасіння лісових пожеж дуже важливі, адже під час тренувань можна врахувати всі нюанси та напрацювати злагоджені дії, а відтак кожна зекономлена хвилина дасть змогу швидше побороти вогонь та врятувати ліс і все живе у ньому.

         Навчання пройшли злагоджено, що свідчить про готовність лісової охорони і рятувальників до боротьби з вогнем у лісі.

         Однак, не зважаючи на протипожежну готовність, працівники лісового господарства та ДСНС вкотре наголошують, що найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – не допустити його появи. Адже головною причиною лісових пожеж є людський фактор та людська недбалість.